Przepisy

Ryba po japońsku

Interesujący przepis na rybę w cieście otoczoną aromatycznym, słodko-kwaśnym sosem, który zasmakuje nawet wybrednym smakoszom. Doskonały pomysł zarówno na codzienny obiad, jak i świąteczne danie.

Lista składników

Sos:
  • 4 cebule
  • 4 łyżki keczupu
  • 1 słoik przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki octu, np. jabłkowego
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • 1/2 opakowania chińskiej mieszanki warzyw
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej

Ryba po japońsku

Rybę umyć, pokroić na kawałki i zanurzyć w cieście. Smażyć powoli na złoty kolor. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Paprykę konserwową pokroić w paski i dodać na patelnię z resztą składników. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Doprawić do smaku.

Podawać na talerzu kawałki ryby polane sosem. Serwować na ciepło, np. z ryżem.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook