Przepisy

Pstrąg w galarecie

Pyszny przepis na rybę. Doskonała przystawka, która pozwala zaspokoić pierwszy głód. Skropiony cytryną galart wypełniony mięsem z pstrąga zasmakuje każdemu.

Lista składników

  • 2 pstrągi bez głowy (wypatroszone)
  • 1 wiązka włoszczyzny
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 opakowanie żelatyny
  • 1-2 jajka na twardo
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
  • Sól

Pstrąg w galarecie

Opłukać i oczyścić pstrągi. Przyrządzić wywar rybny: w ok. 2 litrach wody ugotować ryby, oczyszczoną włoszczyznę (obrać marchewki, seler i pietruszkę, por) wraz z liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem. Odcedzić zawartość od bulionu. Marchewki pokroić w plasterki. Gorący bulion wymieszać z żelatyną (proporcje zgodnie z opisem na opakowaniu). Rybę oddzielić od ości i podzielić widelcem na małe kawałki. W małych naczyniach ułożyć plasterki marchewki, kawałek jajka, wyłożyć groszek oraz pstrąga. Zalać wywarem z żelatyną. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook