Przepisy

Pstrąg smażony

Przepis na rybę, która zasmakuje wszystkim. Orzeźwiające, cytrynowe nadzienie zadowoli wszystkich fanów pstrąga. Smażona ryba to jeden ze sprawdzonych sposobów na pyszny obiad czy kolację.

Lista składników

Pstrąg smażony

Pstrągi umyć, oczyścić, oskrobać. Środek posolić, oprószyć pieprzem, włożyć liście bazylii oraz plasterki cytryny. Obtoczyć w mące. Na patelni rozpuścić masło z odrobiną oleju, smażyć na średnim ogniu przez ok. 35 minut. Chwilę pod przykryciem, później bez, do przyrumienienia. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Pod koniec smażenia na patelnię wyłożyć plasterki cytryn, których można później użyć także do dekoracji.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook