Przepisy

Karp smażony

Klasyczny przepis na smażoną rybę. Aromatyczny karp z patelni to doskonały pomysł do wykorzystania przez cały rok. Prosty w przygotowaniu i pyszny, z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom.

Lista składników

  • 1 filet ze świeżego karpia
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól

Karp smażony

Filet z karpia opłukać, oczyścić. Pociąć w paski o szerokości ok. 7 cm. Posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozpuścić masło z odrobiną oleju. Smażyć na średnim ogniu aż kawałki ryby się zrumienią. Przewrócić na drugą stronę. Im grubszy kawałek ryby, tym dłużej smażyć, aby była wypieczona w środku. Podawać na ciepło. Propozycja podania: na rukoli.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook