Przepisy

Karp po żydowsku

Pyszny i aromatyczny przepis na karpia. Sos z dodatkiem bakalii i białego wina doskonale komponuje się z ulubioną rybą.

Lista składników

  • 2 filety karpia
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 czerwone cebule
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść żurawiny
  • 4 suszone daktyle
  • 1/3 szklanki płatków migdałowych
  • 1 szczypta cynamonu
  • 4 goździki
  • 1 szklanka białego wina
  • Sól

Karp po żydowsku

Cebule posiekać i podsmażyć. Filety z karpia umyć, pokroić w paski, posolić, oprószyć pieprzem. Dołożyć na patelnię. Dolać wino, bulion, bakalie i przyprawy, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Podawać razem z uzyskanym sosem i bakaliami.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook