Przepisy

Karp pieczony

Przepis na rybę, która może gościć na naszych stołach, nie tylko podczas Świąt. Świeży karp upieczony w piekarniku i podany z aromatycznymi pieczarkami to prosty i sprawdzony sposób, aby zadowolić naszych gości.

Lista składników

Karp pieczony

Najpierw przygotować pieczarki: umyć je i umieścić w rondlu z dużą łyżką masła, początkowo smażyć pod pokrywką aż puszczą sok. Później odkryć i mieszać od czasu do czasu aż do uzyskania odpowiedniego koloru. Dusić na małym ogniu przez ok. 2 godziny. Pod koniec użyć soli i pieprzu.

Odłożyć.

Filet z karpia opłukać, oczyścić. Posolić, oprószyć pieprzem i odłożyć. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, umieścić w nim filet skórą do góry. Skropić oliwą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok. 30 minut. Wyjąć z piekarnika, do naczynia wyłożyć pieczarki. Podawać na ciepło.

Warto pamiętać

  • Zakup bez ryzyka

    Wszystkie zamówienia składane na naszej stronie są rejestrowane w systemie komputerowym sklepu i oznaczane odpowiednim numerem zamówienia. Nie ma więc możliwości, by coś zaginęło!

  • Dostawa przez firmę UPS

    Od momentu podjęcia przesyłki przez kuriera, firma troszczy się o Twoje zamówienie. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz śledzić swoje zamówienie w Panelu Klienta, a kurier może się z Tobą kontaktować na podany w zamówieniu numer telefonu.

  • Koszty wysyłki

    Koszt przesyłki uzależniony jest od terminu dostawy: w dni robocze, od wtorku do piątku – 19,90 zł, w sobotę – 29,90 zł.

  • Ryba pod kontrolą

    Hermetyczne opakowanie chroni rybę przed powietrzem oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się zapachów, a styropianowy pojemnik i woreczki z lodem zapewniają jej temperaturę bliską 0ºC przez minimum 30 godzin!

  • Wspólne zakupy taniej!

    Opakowanie, w którym wysyłamy dobre ryby, kosztuje 8,00 zł bez względu na wielkość zamówienia. Kiedy zamawiacie większą grupą, ponosicie ten koszt tylko raz i możecie się nim podzielić

Facebook